На Банковій сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцією. ФОТО

 

Біля будівлі офісу президента на вулиці Банковій у Києві сталася штовханина між противниками ЛГБТ-прайду, який раніше анонсувався кількома громадськими організаціями, і поліцейськими.

Про це в п’ятницю, 30 липня, повідомляє “Укрінформ”.

Деякі з противників ЛГБТ-прайду відламали частину раніше встановленого паркану, але не змогли прорватися повз правоохоронців, які стояли в кілька рядів.

Поліцейські застосували у бік противників ЛГБТ сльозогінний газ, ті зі свого боку кидали у них пляшки, скандуючи “Ганьба” і “Разом – і до кінця”.

У короткій сутичці брали участь по кілька десятків противників ЛГБТ-прайду і поліцейських.

Наразі біля ОП зібралося більше сотні противників ЛГБТ-прайду.

Поліцейських на вулиці Банковій, біля метро “Хрещатик” із боку Інститутської загалом більше, ніж мітингувальників проти ЛГБТ-прайду, – майже дві сотні.

Прайд 30 липня Київ 1 Прайд 30 липня Київ 2 Прайд 30 липня Київ 3 Прайд 30 липня Київ 4 Прайд 30 липня Київ 5 Прайд 30 липня Київ 6
<
>

Деякі люди тримають у руках прапори ГО “Традиція і порядок”, “Братство” та ін.

Після вказаної сутички через кілька хвилин сталася нова – десятки правоохоронців почали рухатися у бік метро “Хрещатик” разом із противниками ЛГБТ-маршу, інколи зі застосуванням сльозогінного газу.

Декого з громадян поліцейські беруть за руки і виводять, зокрема, з проїжджої частини.

Читайте також:
“Проти” здорової людини. Колонка Олени Максименко після Маршу рівності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна