ООС: 13 порушень за добу, ворог задіяв важкі міномети й ПТРК під Донецьком

 

Протягом минулої доби, 28 липня, на фронті зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, з них 12 – обстріли.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі села ШИРОКИНЕ збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали українські позиції з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік ПІВДЕННОГО ворог двічі вів вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік селища ЗАЙЦЕВЕ російські окупанти обстрілювали українські позиції з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу ВОДЯНОГО, що біля Донецька, ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру.

Біля населеного пункту ПІСКИ російські найманці вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів.

У напрямку НОВОТОШКІВСЬКОГО противник вчиняв обстріл із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля КАМ’ЯНКИ противник обстрілював наші позиції з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, російські окупанти вели вогонь із мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку АВДІЇВКИ противник застосовував підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

Крім того, на межі Луганської та Донецької областей був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10” із перетином лінії розмежування. А в районі населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог здійснював дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед українських захисників немає.

“На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь… Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, – розповіла речниця ОС Лідія Нанівська.

Станом на сьому годину ранку, з початку доби 29 липня, з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

“Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – зазначено у зведенні.

Читайте також:
Командир роти 58 омпбр Сергій Дорошенко: Держава має бути жорстокішою до зрадників.
Тепер усе можна вирішити тільки кров’ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна