Військові 8-го полку ССО планують підкорити шість двотисячників Карпат в пам’ять про загиблих побратимів

 

Військовослужбовці 8-го полку спеціального призначення ССО ЗСУ хочуть зійти на всі шість двотисячників українських Карпат з нагоди Сил спецоперацій та щоби вшанувати пам’ять загиблих побратимів.

У вівторок, 27 липня, було відомо, що специ вже зійшли на гору Петрос, висота якої – 2020 метрів над рівнем моря.

“… На превеликий жаль, сьогодні з нами не стоять пліч-о-пліч наші побратими, які віддали найцінніше, що має справжній воїн – своє життя; віддали його за мир і спокій у всіх українських домівках. За нашими спинами – мальовничі Карпатські гори. Проте зібралися ми тут не для туристичної прогулянки. До Дня Сил спеціальних операцій на честь загиблих героїв ми подолаємо маршрут, який проходить через найвищі точки Карпат, через усі шість двотисячників України; маршрут, який хоча б на мить, але дасть нам змогу стати ближчими до своїх друзів, які вічно спостерігатимуть за нами з висоти небесних зірок”, – сказав у зверненні один зі спеців.

Додамо, що день ССО відзначається щороку 29 липня.

Читайте також:
Гірська підготовка в ССО: “морські котики” показали, як сходили на Говерлу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна