Українську тріатлоністку Єлістратову відсторонили від Олімпіади через допінг

 

Всесвітня агенція з тестування (The International Testing Agency) заборонила тріатлоністці збірної України Юлії Єлістратовій брати участь в змаганнях.

Про це в понеділок, 26 липня, інформує пресслужба ІТА.

Тому атлетка пропустить Олімпійські ігри в Токіо.

У допінг-пробі Юлії Єлістратової виявили заборонені речовини.

Спортсменку підозрюють у вживанні препарату еритропоетин. Вона може провести другий аналіз проби і оскаржити рішення про тимчасове відсторонення у Спортивному арбітражному суді.

У вівторок, 27 липня, Єлістратова повинна була стартувати в Токіо, однак не зможе цього зробити. Для 33-річної атлетки це мали бути четверті Олімпійські ігри в кар’єрі.

Нагадаємо, український боксер Євген Барабанов також не бере участь в Олімпійських іграх-2020 у Токіо через позитивний тест на допінг.

На Олімпіаді-2020 також не виступить триразовий чемпіон Європи, український важкоатлет Дмитро Чумак.
Його звинувачують у порушенні одразу трьох пунктів антидопінгових правил: вживання заборонених речовин, спроба підкупу допінг-офіцера та ухилення від здачі допінг-проб. Також через допінг не поїде в Токіо титулований гімнаст Олег Верняєв.

ХХХІІ Олімпійські ігри в Токіо триватимуть із 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Читайте також:
Українського гімнаста Верняєва відсторонили від змагань на чотири роки через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна