На Миколаївщині завершилися міжнародні військові навчання “Козацька булава-2021”. ФОТО

 

На Миколаївщині завершилися Перші міжнародні українсько-британські військові навчання “Козацька булава-2021” (Cossack Mace 2021), які тривали з 12 по 24 липня.

Церемонія закриття навчань відбулася в Широколанівському Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів, повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗСУ у фейсбуці.

У заході взяли участь представники Великої Британії, США, Литви, Швеції, командири операцій UNIFIER і ORBITAL тощо.

Упродовж 12 днів навчань під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського разом діяли підрозділи окремої механізованої бригади СВ ЗСУ, підрозділ спеціального призначення Державної прикордонної служби України та стрільці 4-го батальйону Королівського шотландського полку Збройних сил Великої Британії за підтримки авіації Повітряних сил Великої Британії та гвинтокрилів армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Близько 2 тисяч військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів тримали оборону, контратакували, долали водні перешкоди, здійснювали стрімкі рейди та вели бій в урбанізованій місцевості.

“Ці навчання допомагають українським військовим покращити взаємодію та взаємосумісність з військовими Великої Британії та іншими арміями НАТО і сприяють безпеці та стабільності у Європі”, — зазначив керівник навчань, начальник управління підготовки оперативного командування “Схід” полковник Володимир Кокорєв.

Міжнародні українсько-британські військові навчання “Козацька булава — 2021” стали багато в чому унікальними. Вперше за всю історію двосторонніх відносин України та Великої Британії британський підрозділ у повному складі здійснив переміщення бойової техніки та техніки забезпечення, було відпрацьовано повну передислокацію бригадної батальйонно-тактичної групи.

Під час занять було досягнуто взаємосумісності та узгодженості дій багатонаціонального підрозділу. Проблеми мовного бар’єра не існувало: українські командири віддавали підрозділу шотландців накази англійською мовою згідно зі стандартами НАТО.

“Операція, яка була реалізована в ході спільних навчань та спільними злагодженими зусиллями, покаже реальний результат в бойових діях. Вже зараз є всі підстави вважати, що навчання «Козацька булава» будуть проводитися щорічно, адже вони зміцнюють взаємовідносини між Сухопутними військами ЗС України і Збройними силами Великої Британії та демонструють взаємосумісність за стандартами НАТО, в тому числі у сфері об’єднаного планування та спільного виконання операцій”, – зазначив заступник командувача військ оперативного командування “Схід” бригадний генерал Владислав Клочков.

Командир 4-го батальйону Королівського шотландського полку ЗС Великої Британії підполковник Алестіа Хемпенстол подякував учасникам навчань за самовіддану працю та зауважив, що весь досвід, який було здобуто, дозволить гарантувати безпеку в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
У село Чемерлієве прилетів танковий снаряд з полігону “Широкий лан”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна