У село Чемерлієве прилетів танковий снаряд з полігону “Широкий лан”

 

У Миколаївській області під час навчань Cossack Mace 2021 (“Козацька булава-2021”) на полігоні “Широкий лан” снаряди танка Т-64 розірвалися біля села, а деякі залетіли на територію приватного домогосподарства.

Інцидент стався 22 липня під час заключної частини змагань, повідомляє “Главком” з посиланням на військову прокуратуру південного округу, яка почала кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Водночас на сайті військової прокуратури станом на 11:20 23 липня цієї новини вже немає.

Повідомляється, що після того, як військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи проводили стрільби з рухомих танків Т-64, розірвані снаряди виявили поблизу населеного пункту й на подвір’ї одного з будинків. На щастя, ніхто не постраждав.

За інформацією місцевого сайту Novosti-n, снаряд з “Широкого лану” залетів у село Чемерлієве Миколаївського району. Видання також опублікувало відео з місця падіння одного зі снарядів на город, де за кадром чоловік каже про те, що це сталося вранці 22 липня.

Як писала “Новинарня“, навчання “Козацька булава-2021” тривають з 12 по 24 липня. У них задіяно близько 2 тисяч військовослужбовців і понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн: України, США, Канади, Великої Британії та Швеції.

Читайте також:
Шеф-кухар Клопотенко разом із шотландським колегою готував для військових на ШирЛані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна