“Одне з найсумніших місць Європи”: глава угорського МЗС відвідав КПВВ “Станиця Луганська”

 

Головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто запевнив, що він якомога більше допомагатиме сходу України.

Про це він заявив на пресконференції під час поїздки на лінію розмежування в зоні проведення операції Об’єднаних сил в четвер, 22 липня.

“Дуже сумно, що в Європі у 21 столітті ще є такі місця, де відбуваються військові конфлікти. Однозначно, що цей контрольно-пропускний пункт у Станиці Луганській є одним з найсумніших місць у Європі. Ми зараз, коли головуємо в Комітеті міністрів Ради Європи, все зробимо для того, щоб допомогти якомога більше. Своїми засобами ми намагаємося досягти того, щоб домовленості, які були прийняті у Мінську, були виконані”, – зазначив Сійярто, якого цитує “Укрінформ”.

Високопосадовець зауважив, що Угорщина виділила 140 тисяч євро на програму Ради Європи з підтримки України, а також фінансувала реконструкцію медпункту у Станиці Луганській.

Міністр закордонних справ додав, що у місії ОБСЄ є 21 угорець, і вони мають намір продовжувати участь у ній.

“Ми від щирого серця сподіваємося на те, що це сумне становище, яке заважає жити багатьом людям, якомога швидше зникне”, – наголосив глава угорської дипломатії.

Як повідомлялося, головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

На думку Кулеби, перший візит головуючого в Комітеті міністрів Ради Європи на Схід України є знаком того, що збройний конфлікт перебуває у фокусі Комітету.

Читайте також:
Сіярто почав візит у Київ із вшанування пам’яті загиблих за Україну, яким поставлять пам’ятник в Будапешті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна