До кінця літа Україна отримає 13 млн доз вакцини від “ковіду”, – Шмигаль

 

До кінця літа Україна має отримати ще 13 млн доз вакцини проти коронавірусу.

Про це під час засідання Кабміну в середу, 21 липня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сумарно до кінця літа Україна має домовленості на поставку 13 млн доз вакцин. Тобто ми маємо необхідну кількість вакцин для всіх охочих”, – сказав Шмигаль.

Зараз в Україні щеплення проти COVID-19 роблять чотирма вакцинами – AstraZeneca (Covishield, SKBio), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), CoronaVac (Sinovac Biotech), Moderna.

Із 21 липня в Україні почався п’ятий етап кампанії вакцинації проти COVID-19, під час якого щеплення від коронавірусної хвороби можуть отримати всі охочі віком від 18 років.

Нагадаємо, 18 липня в Україну було доставлено 2 млн доз вакцини американського виробника Moderna, яку було надано Україні від уряду США в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Як інформувалаНовинарня“, за добу 20 липня в Україні було щеплено проти “ковіду” 100 тисяч людей.
Від початку вакцинальної кампанії, яка стартувала 24 лютого, в Україні отримали хоч одне щеплення 2 778 377 людей, з них отримали дві дози (повністю імунізовані) – 1 501 291 особа. Загалом проведено 4 279 666 щеплень.

Читайте також:
Франція скасувала вимогу щодо ПЛР-тестів для вакцинованих українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна