Україна отримала 2 млн доз вакцини “Модерна” від уряду США

 

У неділю 18 липня, в Україну через глобальний фонд COVAX доставили 2 000 040 доз мРНК вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna.

Доставку вакцини в Україну забезпечив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє “Укрінформ“.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, розвезення вакцини в регіони розпочнеться негайно, і “до середи вакцина буде в кожній області”.

“Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я”, – заявив Ляшко.

Він також зазначив, що вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації.

“Розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів”, – повідомив міністр.

У ЮНІСЕФ поінформували, що мРНК-вакцини Moderna потребують особливих умов транспортування та зберігання – за температури від -50°C до -15°C.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Нагадаємо, що в межах ініціативи COVAX Україна має безплатно отримати загалом 8 мільйонів доз вакцин від різних виробників.

Читайте також:
Допомога ЄС: Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини,
Данія передасть ще 500 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна