Допомога ЄС: Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини, Данія передасть ще 500 тисяч

 

Європейський Союз допомагає Румунії та Данії з постачанням в Україну вакцин через Механізм цивільного захисту ЄС.

Про це йдеться в заяві на сайті Представництва ЄС в Україні, оприлюдненій увечері в п’ятницю, 16 липня.

Зазначається, що після запиту про допомогу Румунія доставила 100 800 доз вакцини від коронавірусу, Данія доставить ще 500 000 доз.

“Єврокомісія координує та фінансує до 75% витрат на транспортування цієї допомоги через Механізм цивільного захисту ЄС”, – сказано в повідомленні.

Янез Ленарчич, європейський комісар з питань врегулювання криз, зазначив: “Держави-члени ЄС продовжують підтримувати світові зусилля щодо вакцинації. Механізм цивільного захисту ЄС вже спростив поставку 3 мільйонів щеплень. Я вдячний Румунії та Данії за вияв солідарності з Україною. Масова вакцинація для всіх – це необхідна передумова для подолання глобальної пандемії”.

У представництві нагадали, що від початку пандемії ЄС підтримував надання різнопланової допомоги Україні. Вже вісім держав-членів Європейського Союзу забезпечили постачання мільйонів масок, захисних костюмів, дезінфекційних засобів, а також автомобілів швидкої допомоги та апаратів ШВЛ для підтримки України в боротьбі з COVID-19.

Механізм цивільного захисту ЄС (МЦЗ) – це один з інструментів, спрямований на надання підтримки країнам, які звертаються за допомогою під час пандемії коронавірусу. За допомогою Механізму ЄС допомагає координувати та фінансувати постачання вакцин, медичного та захисного обладнання, а також інших матеріалів не тільки по всій Європі, але й в усьому світі до країн, які звертаються за такою допомогою.

Читайте також:
З початку вакцинації від “ковіду” в Україні зробили понад 4 млн щеплень. Найбільше колють Phyzer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.