РНБО вдарила санкціями по російській організації, яка створила копію сайту президента України

 

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження санкційних заходів щодо організації, яка розміщується в РФ та яка створила копію сайту глави президента України.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Ради нацбезпеки в Києві в п’ятницю, 16 липня, повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

“Сьогодні було ухвалено рішення щодо тієї установи, яка розміщується на території РФ і яка створила дубляж сайту президента України. Ми сьогодні до цієї установи саме на засіданні Ради нацбезпеки впровадили санкції”, – сказав Данілов, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомила про блокування 13 липня фейкового сайту “президента України”, з якого здійснювалося поширення шкідливого програмного забезпечення OUTSTEEL, призначеного для пошуку та ексфільтрації документів.
У процесі дослідження інциденту було встановлено, що використання таких тактик, технік процедур та об’єктів атаки, а також аналогічних зразків шкідливих програм відстежується щонайменше з квітня 2021 року. У рамках додаткового дослідження встановлено, що в розділі “Вакансії” сайту під час спроби ознайомитися з прикладами документів для подання їх на конкурс завантажується документ з довільною назвою формату .doc, який містить шкідливий макрос.

Читайте також:
Секретар РНБО спростував послаблення санкцій проти Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна