Секретар РНБО спростував послаблення санкцій проти Медведчука

 

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов спростував інформацію про ослаблення санкцій проти голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата Віктора Медведчука, та закликав нардепів не намагатися “порішати” питання зняття обмежувальних заходів.

Про це Данілов написав на своїй сторінці у фейсбуці.

“Введені санкції щодо Медведчука діють у повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ про нібито ослаблення санкційного режиму щодо Медведчука і його активів, або те, що «санкції не працюють», – свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, вони не відповідають дійсності”, – заявив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що не відповідає дійсності й поширена деякими ЗМІ інформація про “нібито купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку, однією з комерційних структур”.

“Всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли «творці» корупційно-олігархічної системи”, – наголосив Данілов.

Також секретар РНБО порадив “окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, – не намагатися «порешать» у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення”.

“Крім того, як і спроби уникнути сплати податків приводять «українських» бізнесменів до необхідності володіти навіть олівцями і білизною через офшорні компанії, так і намагання уникнути санкцій – явище одного порядку. Тому наші правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції”, – зазначив секретар РНБО.

Читайте також:
Медведчуку продовжили домашній арешт із браслетом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна