Під Радою під час акції “Не дамо продати мову” відбулися сутички між мітигувальниками і поліцією. ВІДЕО

 

У четвер, 15 липня, під час акції “Не дамо продати мову” біля Верховної Ради правоохоронці намагалися обмежити пересування активістів, а потім – скласти адмінпротокол щодо порушення благоустрою.

Зрештою почалася штовханина і поліцейські спробували затримати одного із присутніх.

Про це інформує громадський рух “Відсіч” у фейсбуці.

“Під час мирної акції поліція намагалася нахабно та агресивно затримати активістів, які в рамках чинного законодавства проводили акцію на захист закону про мову. Поліція вкотре продемонструвала, що чи є Аваков її очільником чи ні, але вона однаково цинічно та всупереч законну буде здійснювати будь-які вказівки влади. Чи можливо режим “Слуг народу” і президента Зеленського остаточно перетворюється в авторитарний? Вони ж там так активно хотіли китайський досвід комуністичної партії запозичувати, то можливо ось перші кроки реалізації такого досвіду відбувається?”, – йдеться в дописі.

Складовою акції “Не дамо продати мову” був перформанс – присутні розкидали бутафорські російські рублі, а один із учасників – Леонід Овчаренко – грав роль “рішали”, що намагався передати їх очільнику партії “Слуга народу” Олександру Корнієнку.

Спецпризначенці намагалися затримати саме Овчаренка, який розкидав рублі.

Активісти нагадали, що депутати з парламентської фракції “Слуга народу” раніше подали чотири русифікаторські поправки до законопроєкту №5551-2 щодо фінансування реставрації пам’яток культурної спадщини.
Вони були незаконні, адже не стосувалися  предмету законопроєкту, а це заборонено регламентом.
Пізніше троє “слуг” відкликали поправки.
А ініціативу Максима Бужанського не підтримав ані профільний комітет Верховної Ради, ані згодом нардепи у залі парламенту.

За неї проголосували лише 42 народні обранці.

Читайте також:
КСУ визнав закон про мову конституційним

“Слуги” хочуть вивести з-під дії закону про мову телебачення, рекламу і виборчу агітацію, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна