“Слуги” хочуть вивести з-під дії закону про мову телебачення, рекламу і виборчу агітацію, – В’ятрович

 

Народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович заявив, що фракція “Слуга народу” планує вивести з-під дії закону про мову телебачення, рекламу і виборчу агітацію.

Таку думку він висловив у понеділок, 12 липня, на сторінці у фейсбуці.

З його слів, такі зміни “слуги” підготували з нагоди другої річниці дії закону про мову, що відзначається 16 липня.

“До цієї дати вони підготували «подарунок» – нову спробу вивести з-під дії закону про мову телебачення, рекламу і виборчу агітацію. Оскільки зробити це в законний спосіб непросто, хочуть знову пропихати русифікацію незаконно. Схема та сама, яку нещодавно намагалися провернути депутати Потураєв і Кравчук, подаючи поправки про виведення телебачення, реклами і виборів з-під дії закону про мову до законопроєкту, до якого ці поправки не мають жодного стосунку”, – написав В’ятрович.

З його слів, ці зміни планують “запхати” в законопроєкт 5551-2 – зміни до Бюджетного Кодексу, що стосуються ремонту й реставрації об’єктів культурної спадщини.

“Вже у середу бюджетний (!) комітет Ради, більшість у якому мають «слуги народу», за задумом організаторів цієї авантюри, має наплювати на будь-які закони і проголосувати «за». Причому таблиці поправок до законопроєкту 5551-2 досі нема. А вже у четвер, 15 липня «слуги» і щедро простимульовані депутати з «підтанцьовки» планують протягнути в цілому цей проєкт разом з русифікаторськими нормами на позачерговому пленарному засіданні”, – резюмував нардеп.

Читайте також:
Мовний омбудсмен Кремінь закликав Раду не допустити внесення будь-яких змін до закону про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна