Рада перейменувала село Голобородька на Полтавщині

 

Верховна Рада перейменувала село Голобородька на Полтавщині на село Новоселівка, а також ще два села в Івано-Франківській області.

Як передає “Новинарня“, у четвер, 15 липня, за проєкт постанови №5570 про перейменування села Голобородька Лубенського району Полтавської області на село Новоселівка проголосували 320 народних депутатів.

Перейменування села Кийданці Коломийського району Івано-Франківської області на село Кіданч (№5082) підтримали 324 депутати.

За перейменування села Химчин Косівського району Івано-Франківської області на село Хімчин (№5078) проголосували 329 нардепів.

Після окупації УНР більшовицькою Росією село неподалік Пирятина перейменували на честь Івана Голобородька, який встановлював комуністичну владу на території України.

Одним Голобородьком менше, або Декомунізація триває. Нині Верховна рада України перейменувала села Голобородька Лубенського району Полтавської області на село Новоселівка. Іван Голобородько – керівник червонопартизанського загону у 1918 році, секретар комсомольської організації Пирятинського повіту. Загинув він 1920 року в складі продзагону під час проведення продрозкладки у бою з українськими повстанцями”, – написав у фейсбуці народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович.

Читайте також:
На Полтавщині демонтували пам’ятник більшовикові Свєрдлову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна