На Полтавщині демонтували пам’ятник більшовикові Свєрдлову

 

У селі Калинівка Семенівської селищної ради на Полтавщині демонтували пам’ятник більшовикові Якову Свєрдлову.

Про це інформує видання “Полтавщина”.

Демонтаж пам’ятника виконком Семенівської селищної ради та Калинівський старостат виконали лише після звернення на Гарячу урядову лінію співробітників Українського інституту національної пам’яті та активістів ГО “Світанок”.

Це був останній пам’ятник Якову Свєрдлову на Полтавщині.

Фото: “Полтавщина”

“Яків Свердлов був причетний до здійснення Жовтневого перевороту 1917 року, діяльності комуністичної партії та радянських органів влади. Голова Всеросійського ЦВК Рад робітничих і солдатських депутатів. Присутність комуністичної символіки у публічному просторі є пропагандою комуністичного режиму.

Тож цей пам’ятник місцева влада мала демонтувати ще у 2016 році згідно із Законом “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, – наголосив регіональний представник УІНП в Полтавській області Олег Пустовгар.

Нагадаємо, в лютому в селищі Градизьк Кременчуцького району на Полтавщині відремонтували фасад будинку культури, і на ньому розфарбували комуністичну ліпнину – серп і молот червоного кольору на тлі колосків пшениці.

Читайте також:
У Великих Сорочинцях демонтували пам’ятник більшовикові Андрію Чумаку

“Кіров – гад”: у Кропивницькому декомунізували стелу на в’їзді в місто. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.