Серед членів НАТО немає консенсусу щодо надання ПДЧ Україні, – посол Франції

 

Посол Франції Етьєн де Понсен радить Україні зосередитися на внутрішньому процесі реформ на шляху до НАТО, адже сьогодні немає консенсусу серед членів Альянсу щодо надання ПДЧ нашій державі.

Про це дипломат заявив у інтерв’ю “ТСН”.

“Ми віддаємо перевагу та наполягаємо на реалізації того, що було вирішено минулого року, зокрема, в рамках Розширеного партнерства між НАТО та Україною”, – сказав де Понсен.

За його словами, для отримання ПДЧ та членства в НАТО Україна має збудувати консенсус.

“Наразі консенсус, як я вже говорив, полягає у реалізації того, що існує, про що вже було заявлено, зокрема, в заключному комюніке саміту НАТО в Брюсселі. Тож давайте виконувати домашнє завдання і не відкривати перспективу, яка наразі не є реалістичною”, – сказав посол.

Він вважає, що Україні потрібно зосередитися на внутрішньому процесі реформ.

“І НАТО готове допомогти. Франція як член Альянсу також допомагає Україні зміцнити свій потенціал, включаючи військовий”, – резюмував де Понсен.

Нагадаємо, нещодавно спеціальний представник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що для отримання Плану дій щодо членства в Альянсі та власне набуття членства недостатньо технічного досягнення певних критеріїв. Адже прийняття певної держави до НАТО є політичним рішенням.

Читайте також:
РФ влаштувала провокацію в небі й зірвала пресконференцію лідерів Іспанії та Литви. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна