Для ПДЧ або членства в Альянсі недостатньо лише виконання певних критеріїв, – НАТО

 

Спеціальний представник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що для отримання Плану дій щодо членства в Альянсі та власне набуття членства недостатньо технічного досягнення певних критеріїв. Адже прийняття певної держави до НАТО є політичним рішенням.

Про це він сказав, коментуючи ідею про те, щоб Україна отримала певний список критеріїв для членства в НАТО, як свого часу – для безвізового режиму з ЄС, передає “Європейська правда” в середу, 7 липня.

“Це так не працює. Немає чіткого переліку критеріїв, після виконання яких надається ПДЧ або членство – тому що це політичні рішення, це не суто технічні критерії… Я не кажу, що не має зв’язку між реформами і політичним рішенням – звісно, вони пов’язані. Але лише виконання переліку умов самого по собі недостатньо”, – зауважив Аппатурай.

Він пояснив, що країна, безперечно, має бути готовою до членства, але до розширення має бути готовим і НАТО, і це рішення мають ухвалювати країни-члени – “але без участі третіх сторін, у даному випадку Росії”.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив у Вільнюсі, що Україна хоче отримати перелік критеріїв для членства в НАТО.

Читайте також:
В МЗС Франції заявили, що членство України в НАТО поки не на часі

Україна в останню мить “вигризла” згадку про ПДЧ у рішенні НАТО, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна