Зеленський у Німеччині зустрівся з головою правлячої партії ХДС Лашетом

 

У неділю, 11 липня, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Німеччини. Глава держави зустрівся з прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом.

Про це інформує пресслужба офісу президента.

“Кандидат на посаду канцлера від блоку ХДС/ХСС подякував главі Української держави за візит у представництво федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія в Берліні відразу після прильоту до Німеччини. Він зазначив, що президент України був першим іноземним лідером, який привітав його з обранням новим головою ХДС”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський висловив сподівання, що уряд ФРН продовжить політику підтримки України.

“Для України важливо, щоб наступний Федеральний уряд продовжив політику підтримки України в питанні відновлення суверенітету й територіальної цілісності, сприяв єдності ЄС щодо європейської інтеграції та членства України в НАТО”, – сказав Зеленський.

Учасники зустрічі також обговорили розвиток торговельно-економічного співробітництва, питання активізації переговорного процесу в межах “нормандського” формату та Мінських угод, запуск “Північного потоку-2”, щодо якого президент України заявив про пряму загрозу енергетичній безпеці ЄС.

Також Зеленський і Лашет обговорили питання боротьби з пандемією COVID-19 та важливість подальшої практичної підтримки з боку ЄС, зокрема Німеччини, у забезпеченні вакцинами населення України.

Читайте також:
Зеленський говоритиме з Меркель про війну та “Північний потік-2”

Партію Меркель очолив проросійський Армін Лашет. Але не факт, що його висунуть на канцлера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна