Зеленський говоритиме з Меркель про війну та “Північний потік-2”

 

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Німеччини обговорить із канцлеркою ФРН Ангелою Меркель посилення ролі Німеччини в “нормандському форматі”, припинення війни на сході України, будівництво газопроводу “Північний потік-2” і двостороннє економічне співробітництво.

Про це в п’ятницю, 9 липня, заявив прессекретар президента Сергій Никифоров, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Говоритимуть про посилення ролі Німеччини в “нормандському форматі”, про роль Німеччини у встановленні миру на Донбасі. Зеленський також обов’язково наголосить на важливості припинення будівництва “Північного потоку-2”. Він везе аргументи, які мають переконати приймаючу сторону у тому, що цей газогін шкодить як Україні, так і країнам Європи”, – заявив Никифоров.

Він додав, що “Зеленський планує обговорити з Меркель енергетичну безпеку, реформування вугільної промисловості та підвищення енергоефективності виробництв. Сторони обговорять економічне співробітництво, оскільки Німеччина – один із ключових партнерів України у світі і перший партнер у Європі за товарообігом”.

Також, за словами Никифорова, “однією з важливих тем розмови Зеленського і Меркель стане деокупація Криму та участь Німеччини в саміті “Кримської платформи” в Києві”.

Офіційний візит українського глави держави до ФРН пройде 12 липня.

Читайте також:
Кібератака, в якій підозрюють російських хакерів, зачепила тисячі комп’ютерів у Німеччині

Меркель продовжує наполягати на потребі переговорів ЄС із Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна