Разумков сподівається, що нардеп Юрченко складе мандат

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що позафракційний народний депутат Олександр Юрченко, який скоїв ДТП у Львові, складе мандат.

Про це спікер заявив у неділю, 11 липня, в програмі “Подробиці тижня” на телеканалі “Інтер”.

“Соромно за те, що відбувається, за те, що роблять деякі наші колеги. Закон має бути один для всіх і він буде таким. Я сподіваюся, що людина дійде думки, що треба полишити депутатський мандат і почати займатися чимось іншим, тому що дуже багато скандалів, пов’язаних із цим депутатом. Я хотів би нагадати, що є кримінальна справа в НАБУ щодо підозри про хабарництво, але вона поки що не доведена до суду. Я сподіваюся, що будь-який народний депутат, якщо він порушує закон, отримає вирок. Тоді вже є механізм, згідно з яким, він може втратити мандат”, – зазначив Разумков.

Водночас він висловив переконання, що необхідно шукати механізми, “як змінити законодавство і, можливо, навіть Конституцію”.

Адже, за його словами, саме в Основному Законі зазначені підстави, на яких депутат може втратити мандат.

“Це треба для того, щоб такі народні депутати не ганьбили Верховну Раду”, – підсумував спікер.

Нагадаємо, 8 липня ЗМІ повідомляли, що в центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко нібито під дією наркотиків скоїв ДТП, а потім намагався завдати ушкоджень постраждалому водію.

Наступного дня перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко закликав Олександра Юрченка скласти депутатський мандат.

Як писала “Новинарня“, 13 вересня 2020 року з’явилася інформація, що НАБУ викрило на хабарі помічника нардепа від “Слуги народу” Олександра Юрченка Івана Фіщенка. Бюро показало записи прослуховування обох, але генпрокурорка Венедіктова заявила, що для оголошення підозри “недостатньо доказів”. Пізніше вона все ж підписала підозру, і обох фігурантів заарештували із заставою. Помічник вийшов під заставу в 1 млн грн, Юрченко – 3 млн грн.
17 вересня Юрченка виключили з фракції “Слуга народу”.

Читайте також:
Справа про корупцію “слуги народу”: нардеп Юрченко сховався від підозри, раніше він крав 4 пляшки пива, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна