Литва ще більше посилить військовими кордон із Білоруссю

 

Рада національної безпеки Литви вирішила відправити додаткові сили армії на допомогу прикордонникам, щоб стримувати потік нелегальних мігрантів з території Білорусі.

Президент Литви Гітанас Науседа скликав спеціальне засідання Ради нацбезпеки з цього приводу в понеділок, 12 липня, повідомляє агентство LRT.

“Ми домовились, що наших прикордонників посилять ще більшими силами військових. Не буду вдаватися у деталі щодо кількості, це чутлива інформація, але головний меседж – що ми дуже серйозно ставимося до загрози і прикордонники отримають велике підкріплення з підрозділів органів внутрішніх справ та армії”, – розповіла міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте.

Вона нагадала, що військові ще з кінця тижня почали допомагати з деякими функціями охорони кордону, а також там почали спорудження додаткової огорожі.

“Я рада, що агентство ЄС Frontex надсилає нам додаткову підтримку, як персоналом, так і обладнанням – гелікоптери, авто, перекладачі тощо”, – додала міністр.

Агне Білотайте розповіла також, що до кінця тижня планують завершити спорудження табору для нелегальних мігрантів біля міста Дієвенешке поруч з білоруським кордоном. Там зможуть розмістити близько 500 осіб.

Як повідомлялося, Литва запропонувала запровадити нові санкції Європейського союзу щодо Білорусі у зв’язку з її роллю в розпалюванні міграційної кризи.

Нагадаємо, за останній місяць до Литви через територію Білорусі прибула безпрецедентна кількість нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу та Африки.

В уряді Литви вважають збільшення числа нелегалів організованою акцією режиму Лукашенка за жорстку позицію Вільнюса щодо репресій проти інакодумців у Білорусі та підтримку білоруської опозиції.

Читайте також:
Литва встановлює огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна