Фіскали повторно заблокували доступ до мережі АЗК Glusco Медведчука

 

Співробітники Державної фіскальної служби спільно з СБУ та за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора провели комплекс одночасних слідчих дій на 106 об’єктах мережі автозаправних комплексів Glusco, які пов’язують із проросійським політиком Віктором Медведчуком, у 15 регіонах України.

Про це в неділю, 11 липня, повідомила пресслужба ДФС.

“За результатами огляду правоохоронці встановили та зафіксували відсутність діяльності АЗС. Доступ до заправних колонок обмежений”, – сказано в повідомленні.

“В разі встановлення будь-які неправомірні дії зі сторони порушників будуть оцінені належним чином”, – додали в ДФС.

Фіскали поширили фото із заправки, де колонки обнесені смугастою стрічкою.

Новинарня” могла переконатися, що в неділю пальне на АЗК Glusco в Києві не продається, інформаційні табло біля заправок не показують ціну бензину та іншого палива.

У пресслужбі ДФС нагадали, що 11 березня ДФС спільно з СБУ провели близько 140 обшуків в мережі Glusco. Встановлено, що деякі компанії організували незаконну схему з ввезення в Україну нафтопродуктів (в тому числі з РФ). Досудове розслідування триває.

Заблокована автозаправка Glusco. Фото: ДФС

Як відомо, державна російська компанія “Роснєфть” у 2016 році продала свої активи в Україні маловідомій швейцарській фірмі Glusco Energy. Це дочірня структура іншої швейцарської фірми – Proton Energy Group, офіційний власник якої – ізраїльський бізнесмен Нісан Моісеєв.
Видання Liga.net у своєму розслідуванні пов’язувало його з проросійським політиком Віктором Медведчуком. Із лютого 2021 року на нього накладено санкції РНБО України.

5 липня ц.р. у ЗМІ з’явилася інформація щодо запуску роботи автозаправних станцій мережі Glusco, яка вже понад три місяці тому припинила реалізацію нафтопродуктів – у компанії пояснили це технологічним запуском для перевірки обладнання.
У ДФС пояснили, що, за ухвалою районного суду Харкова, дозволяється відкрити резервуари з паливом на тих АЗС, де за результатами експертизи якісь палива відповідає ДСТУ, а де ні – робити це заборонено.

9 липня ЗМІ повідомили, що новим власником мережі автозаправних станцій Glusco, яку пов’язують із Медведчуком, стане компанія Socar New Energy Ltd (SNE), зареєстрована на Кіпрі.

Як інформувала “Новинарня“, 10 липня секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов спростував інформацію про послаблення чи недотримання санкцій проти Віктора Медведчука.

Читайте також:
Медведчуку продовжили домашній арешт із браслетом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна