СБУ проводить масштабні обшуки в мережі АЗС, яку пов’язують із Медведчуком. Данілов прокоментував

 

Служба безпеки України заявляє про викриття масштабної оборудки з “тіньової” реалізації неякісних нафтопродуктів, проводяться масові обшуки.
За даними українських ЗМІ, йдеться про мережу автозаправних станцій, яку пов’язують з Віктором Медведчуком.

Про обшуки в четвер, 11 березня, повідомив пресцентр спецслужби.

“У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах”, – йдеться в пресрелізі.

Зазначається, що тривають понад 140 санкціонованих обшуків у:

  • 13 офісних приміщеннях;
  • 7 нафтобазах;
  • 13 морських суднах;
  • 105 автозаправних станціях;
  • 2 відділах митного оформлення.

Разом з тим, за даними джерела “Української правди”, йдеться про масштабні обшуки по всій країні на об‘єктах мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов так відповів на запитання щодо обшуків у мережі Glusco:

“Коли ми з вами зустрічалися на початку лютого, я сказав, що буде дуже багато цікавих речей по наведенню ладу в нашій країні, і якщо хтось щось поцупив, якщо хтось поводить себе щодо держави не в спосіб, який визначений законодавством, він буде мати те, про що ви зараз кажете”, – сказав Данілов на брифінгу 11 березня після засідання РНБО.

Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

Читайте також:
СБУ допитала Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна