СБУ допитала Медведчука

СБУ табличка

доповнено

Народного депутата – лідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука допитали слідчі Служби безпеки України.

Про це у вівторок, 9 березня, повідомив “Укрінформ” із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

“Сьогодні Віктор Медведчук був допитаний слідчими СБУ в кримінальному провадженні”, – підтвердило джерело.

Про яке саме провадження йде мова, наразі не розголошується, однак, припускає інформагенція, допит відбувся в рамках справи про вчинення державної зради, в якому досліджуються факти нещодавно опублікованих розмов Медведчука та колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.

Крім того, “Укрінформу” повідомили, що на сьогодні до слідчих СБУ був викликаний і колишній президент України Петро Порошенко, однак він на допит не прибув.

Згодом у коментарі УНІАН у пресцентрі Служби безпеки офіційно підтвердили, що допитували Медведчука у справі “плівок Медведчука-Суркова”.

“Питання слідчих стосувалися, в тому числі, і фактів, які фігурують у так званих “плівках Медведчука-Суркова”, які раніше були оприлюднені у ЗМІ”, – інформує видання.

Адвокат експрезидента Петра Порошенка Ігор Головань стверджує, що інформація про виклик його клієнта на допит до Служби безпеки – “фейк”. Про це він написав у фейсбуці.

Адвокат додав, що звертається до СБУ “з вимогою спростувати цю дезінформацію, а до ЗМІ – її не поширювати”.

Читайте також:
Медведчук і Сурков у 2014 році обговорювали поставки електроенергії в окупований Крим та обмін полоненими, – ЗМІ. АУДІО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна