У Чорному морі водолази пройшли масштабні навчання за участі військової авіації. ФОТО, ВІДЕО

 

У Чорному морі на території Тендрівської коси відбулися міжвідомчі навчальні збори із фахівцями водолазної підготовки різних військових та правоохоронних формувань України.

Про це в четвер, 8 липня, інформує пресслужба Національної гвардії України.

Свою професійну майстерність підвищували бойові плавці Національної гвардії України, Військово-морських сил, Сил спеціальних операцій ЗСУ та Державної прикордонної служби.

Основними задачами підрозділів ОЗСП Нацгвардії, які спеціалізуються на водолазній підготовці, є протидиверсійна охорона гідротехнічних об’єктів, акваторій, антитерор, спеціальні дії на воді, тобто, в цілому – захист від диверсійно-терористичних загроз пов’язаних з водним середовищем.

Бойові плавці тренувались орієнтуватися за сигналами, буксирувати групу водолазів, вести вогонь під водою зі спеціальної підводної зброї та знешкоджувати ворога.

Також водолази практикувалися у “захопленні” морського судна за допомогою спеціального обладнання, десантуванні плавців із плавзасобів та повітряного судна, піднятті на штурмовому ходу.

Херсонщина навчання водолазів 1 Херсонщина навчання водолазів 2 Херсонщина навчання водолазів 3 Херсонщина навчання водолазів 4 Херсонщина навчання водолазів 5 Херсонщина навчання водолазів 6 Херсонщина навчання водолазів 7 Херсонщина навчання водолазів 8 Херсонщина навчання водолазів 14 Херсонщина навчання водолазів 10 Херсонщина навчання водолазів 11 Херсонщина навчання водолазів 12 Херсонщина навчання водолазів 13
<
>

“Водолазні підрозділи Нацгвардії уже не вперше беруть участь у навчаннях такого типу. Самі ж плавці кажуть, що ці навчання необхідні для злагодження підрозділів та обміну досвідом щодо тактики дій під час виконання службово-бойових та бойових завдань”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Маріуполі полк НГУ “Азов” спільно з морською охороною навчає водолазів-розвідників.

Читайте також:
“Оси” під Кримом відбили умовний напад авіації на колону військової техніки. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.