“Оси” під Кримом відбили умовний напад авіації на колону військової техніки. ВІДЕО

 

Підрозділи угруповання військ, яке виконує завдання на адмінкордоні з окупованим РФ Кримом, провели спільне батальйонне тактичне навчання. Під час цих тренувань розрахунки зенітних ракетних комплексів ППО “Оса-АКМ” відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Про це повідомила служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Як розповів командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, за легендою навчань колона підрозділу реактивних систем залпового вогню “Смерч” здійснила марш для зміни вогневих позицій, в ході висування вона була атакована авіацією умовного противника.

“Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет”, – зазначив Наєв.

За його словами, особовий склад також відпрацював низку ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню групових та поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

“Водночас підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч” відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів”, – додав КОС.

У ході комплексного тренування відпрацьовували також питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку й управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо, розповіли в пресслужбі КОС.

Читайте також наш великий репортаж з минулого літа:
Танки й ракети на пасовищах Херсонщини: як виглядає оборонний щит ЗСУ на Кримському напрямку. ФОТОРЕПОРТАЖ

“Рожеві озера – колючі дроти”:
як десантники ЗСУ стережуть “нуль” на Кримському напрямку. ВЕЛИКИЙ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна