У Маріуполі полк “Азов” спільно з морською охороною навчає водолазів-розвідників. ФОТО

 

На базі полку Нацгвардії “Азов” тривають спільні навчання фахівців-водолазів, у яких беруть участь водолази-розвідники “Азову” та військові Маріупольського загону морської охорони ДПСУ.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі “Азову”, перший етап занять почався 18 травня в басейні – там проводиться тренінг навичок, необхідних для роботи у відкритому морі. Другий етап навчань відбудеться в Азовському морі в умовах, максимально наближених до бойових.

Мета навчань – поліпшити вміння особового складу, спрацювати водолазні пари та підготувати їх до всеукраїнських зборів, що відбудуться на Тендрівській косі.

“Під час навчань учасники відпрацьовуватимуть увесь спектр завдань, які стоять перед водолазами: проходження перешкод, пошук предметів в умовах обмеженої видимості, підводне орієнтування, вихід в задану точку по азимуту під водою та мінування заданої інженерної споруди, підйом габаритних предметів з грунту із застосуванням спеціального обладнання, обстеження акваторії, підводно-технічні водолазні роботи та навички надання першої медичної допомоги під водою.
Окрім викликів, пов’язаних з фізичною витривалістю, водолазів чекають стрес-тести та психологічні навантаження”, – розповіли в підрозділі.

Фотогалерея:

Азов - навчання водолазів_2 Азов - навчання водолазів_1 Азов - навчання водолазів_5 Азов - навчання водолазів_4 Азов - навчання водолазів_6
<
>

Зазначається, що такі спільні навчання “азовців” та бійців відділу спеціальних дій Маріупольського загону морської охорони проводяться регулярно, дають можливість розвиватися та обмінюватися досвідом.

Як інформувала “Новинарня“, у травня 2020 року вперше в ЗСУ жінка-військовослужбовець здобула водолазну кваліфікацію.

Читайте також:
В полку “Азов” розказали та показали, як тренують снайперів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна