Суд опівночі 9 липня може звільнити Медведчука з-під домашнього арешту

 

Ввечері в четвер, 8 липня, Печерський районний суд міста Києва продовжує розглядати клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту нардепові від “Опозиційної платформи – За життя” Вікторові Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді.

Як передає “ТСН”, адвокати підозрюваного навмисне затягують судовий процес, щоби не дозволити судді піти в кімнату для нарад і прийняти рішення з цього приводу.

Судове засідання у справі щодо продовження запобіжного заходу Медведчукові триває вже понад 11 годин поспіль.

П’ятеро адвокатів підозрюваного від ранку засипають суд клопотаннями, вимагаючи відводу судді, прокурора і навіть секретаря суду, називаючи їх упередженими.

Затягнути судовий процес намагалися також однопартійці лідера “ОПЗЖ”, які присутні на засіданні.

Вони вимагали припинити розгляд справи, адже “рівень вуглекислого газу в приміщенні не відповідав санітарним нормам”.

Через таку тяганину суддя позбавлений можливості вийти в кімнату для нарад для прийняття рішення щодо запобіжного заходу Медведчукові.

А термін домашнього арешту, який було раніше накладено на політика, минає сьогодні опівночі.

Читайте також:
Путін назвав Медведчука “українським націоналістом”, коментуючи його арешт

Нагадаємо, 11 травня правоохоронці повідомили про підрозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч.1 ст.111, ч.3 ст.15 і ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України) народним двом депутатам від “ОПЗЖ” – Вікторові Медведчуку і Тарасові Козаку.

Підозра стосується трьох епізодів.
Перший: фігуранти у 2015 році вступили у попередню змову з високопосадовцем уряду Росії – для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря. Підприємство “Нові проєкти” з орбіти нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука після окупації Криму передало окупаційній владі дозвіл на користування родовищем Глибока.
Другий: Медведчук у серпні 2020 року передав інформацію Тарасові Козаку, який був у РФ, про розташування прихованого підрозділу ЗСУ та його особовий склад.
Третій: підготовка обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.  Йдеться про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись в Росію. Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ. А вже через механізми цього “Променя” планувалося збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику держави, поширювати пропаганду.

13 травня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутатові від “ОПЗЖ” Вікторові Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді, – цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета (до 9 липня 2021 року).

Читайте також:
Арештований Медведчук не отримує зарплату депутата, – комітет ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна