“Неетична поведінка”: НАЗК ініціює звільнення судді Конституційного суду Сліденка

 

Національне агентство з питань запобігання корупції просить Конституційний суд звільнити суддю Ігоря Сліденка через начебто неетичну поведінку.

Про це в четвер, 8 липня, інформує пресслужба НАЗК.

“НАЗК звернулося до Постійної комісії з питань регламенту та етики КСУ щодо неетичної поведінки судді КСУ Сліденка, яка є підставою для звільнення його з посади”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема НАЗК наводить три причини для звільнення:

  • підготовка суддею рішення КСУ про неконституційність е-декларування в умовах конфлікту інтересів;
  • лист-погроза Сліденка на адресу працівника НАЗК з цитатою з роману Олександра Дюма-батька;
  • заяви судді у ЗМІ, які свідчать про можливе порушення етичних принципів.

Щодо другого пункту, НАЗК зазначає, що одразу після ухвалення рішення суддя зі своєї офіційної пошти [email protected] надіслав працівникові агентства, який вручав йому протокол, листа французькою.

“А тепер, сказав Атос, загортаючись у плащ і надягаючи капелюха, тепер, коли я вирвав у тебе зуби, гадюко, кусайся, якщо зможеш! Олександр Дюма. Три мушкетери. P.S. Тож мерсі, панове, і передайте мій привіт пану Н.” – йшлося у ньому.

У НАЗК звернули увагу на підготовку суддею рішення КСУ про неконституційність е-декларування в умовах конфлікту інтересів, що він сам і визнав, а також чисельні заяви Сліденка в ЗМІ, які порушують етичні принципи.

У пресслужбі зауважили, що 8 жовтня 2020 року суддя подав заяву про звільнення самостійно. Однак, до сьогодні КСУ не прийняв рішення щодо цієї заяви.

“А отже, на підставі ст. 21 ЗУ “Про КСУ” НАЗК просить Постійну комісію з питань регламенту та етики КСУ притягнути Ігоря Сліденка до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення його з посади судді КСУ”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року суддя КСУ Ігор Сліденко заявив, що зазнав тиску з офісу президента та написав заяву про відставку.
Суддя також визнав, що формально порушив закон під час декларування, бо фізично не міг внести зміни до декларації, адже перебував тоді закордоном.

Читайте також:
НАЗК: Суд виправдав двох суддів КСУ в справі про конфлікт інтересів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна