На Закарпатті затримали прикордонницю, яка за хабарі оформляла українцям громадянство Ізраїлю та країн ЄС

 

Інспекторку одного з прикордонних підрозділів Державної прикордонної служби України в Закарпатській області затримали за підозрою в корупції та “зловживанні впливом”.

Про це повідомляє відділ комунікацій із засобами масової інформації ДПСУ.

“Військовослужбовицю затримали поблизу місця проживання під час отримання нею третьої частини неправомірної вигоди – 3 тисяч євро. Встановлено, що загальна сума неправомірної вигоди складала 8 тисяч євро.

За такі кошти інспектор обіцяла сприяти у швидкому отриманні іноземного громадянства, використовуючи власні контакти у дипломатичних установах. У вартість «послуг» жінка також включила перевірку паспортного документа за допомогою баз даних прикордонних відомств України та іноземної держави, а також сприяння у безперешкодному перетинанні кордону”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомляють у відомстві, “забезпечуючи підготовку паспортів країн ЄС та Ізраїлю, жінка користувалася власними зв’язками в Україні та закордоном”.

07.07.21-2 07.07.21-1
<
>
Фото: сайт ДПСУ

Під час обшуку в оселі прикордонниці виявили паспорт громадянина Угорщини, виданий на її ім’я, травматичний пістолет без дозвільних документів та паспорт Азербайджанської Республіки (ймовірно з підробленою інформаційною сторінкою) на ім’я третьої особи.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом).

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
Суддю Донецького окружного адмінсуду затримали на хабарі в $30 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна