Суддю Донецького окружного адмінсуду затримали на хабарі в $30 тисяч

 

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили в хабарництві суддю Донецького окружного адмінсуду. Його затримали одразу після отримання 30 тисяч доларів хабаря.

Про це інформує пресслужба ДБР у вівторок, 18 травня.

За даними слідства, суддя запропонував директору одного із приватних підприємств за 34 тис. доларів вирішити через своїх знайомих у Верховному Суді господарській спір на його користь.

Зокрема, як зазначає пресслужба офісу генпрокурора, за 30 тис доларів США він обіцяв підприємцю скасувати рішення та повернути справу на новий розгляд до першої інстанції.

Його затримали одразу після отримання частини хабаря в сумі 30 тис. доларів в Слов’янську Донецької області.

Справу розслідують за статтею про шахрайство, вчиненого у особливо великих розмірах. Йому може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Наразі вирішується питання про повідомлення судді підозри та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

Читайте також:
“Забанений” іноземець намагався пробитися в Україну за хабар $500 прикордоннику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна