У Дніпрі попрощалися із загиблим на Донеччині офіцером-медиком із 93 омбр Юрієм Письменним. ФОТО, ВІДЕО

 

У Дніпрі в середу, 7 липня, попрощалися з начальником медичного пункту механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, капітаном Юрієм Письменним із позивним “Феофан”.

Про це інформує Суспільне.

Військовослужбовець загинув 4 липня – від отриманих поранень внаслідок ворожого обстрілу в районі Мирного на Донеччині.

Феофан похорон 1 Феофан похорон 2 Феофан похорон 3
<
>

“Він все зробив і довів до найкращого стану все, зібрав для себе колектив, створив справжню родину і увесь підлеглий особовий склад був для нього, як його рідні діти. Тому всі називали його батьком, тому що він завжди був для них опорою”, – розповів товариш “Феофана”, керівник медслужби 93-ї омбр Анатолій Чуйкін.

Того фатального дня Юрій Письменний перебував на позиції, яку почали обстрілювати російські бойовики. Під час обстрілу отримав поранення.

Вивозив його з позиції побратим Володимир Бобало.

“Він до останнього розмовляв, всю дорогу. Навіть допомагав тим медикам, які йому надавали допомогу, що робити підказував… Він просив, щоби дружину не турбували, сказали їй, що у нього легкі поранення. Телефон просив залишити йому, щоб коли мине, то міг зателефонувати. Він завжди із дружино і сином був на зв’язку. Дуже багато людей врятував, вивіз, тільки от його не врятували“, – розказав боєць.

Поранення “Феофана” виявилися несумісними з життям, він помер у лікарні. У нього залишилася дружина, син та донька.

Читайте також:
Пам’яті начмеда з 93-ї бригади “Холодний Яр” Юрія Письменного “Феофана”. ВІДЕО

Під обстрілом із ПТРК на Донеччині загинув зампотил 93 омбр майор Богдан Бродовський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна