У Києві відбудеться акція солідарності з ув’язненим в окупованому Криму журналістом Єсипенком

 

У Києві у вівторок, 6 липня, о 18:00 на Майдані Незалежності відбудеться акція “Свободу Владиславу Єсипенку!”.

Як передає “Новинарня“, організаторами заходу виступили “Кримська правозахисна група”, “Центр прав людини ZMINA” та Національна спілка журналістів України, “Об‘єднання родичів політв’язнів Кремля”, “Платформа за звільнення політв’язнів”.

Завтра в окупованому Російською Федерацією Криму розпочнеться “суд” над політв’язнем, журналістом проєкту “Крим.Реалії” Владиславом Єсипенком.

Журналісти і правозахисники зберуться у столиці, щоби висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, якого російська окупаційна “влада” переслідує через професійну діяльність.

На акції також виступить дружина журналіста – Катерина Єсипенко.

“Приходьте та підтримайте Владислава Єсипенка, який зазнав жорстоких тортур в ув’язненні окупантів! На акції всі охочі можуть написати листи Владиславові, які йому передадуть у СІЗО м. Сімферополя”, – закликали організатори акції у фейсбуці.

“Якщо ви мешкаєте в іншому місті, підтримайте Владислава участю в онлайн-флешмобі. Публікуйте свої фото з його портретом у соцмережах разом із хештегами #FreeYesypenko та #CrimeaIsUkraine та пишіть, в якому населеному пункті зроблені ці фото. Електронні листи для Владислава просимо надсилати на пошту [email protected]”, – додали організатори заходу.

Як інформувала “Новинарня“, 16 березня російська ФСБ повідомила, що в анексованому Криму ФСБ затримала громадянина РФ, який начебто збирав за завданням української розвідки інформацію про місця масового перебування людей і мав у своєму автомобілі вибуховий пристрій.
Інформація про затриманого з’явилася в день сьомих роковин так званого “референдуму” про анексію Криму Росією.
Фрілансера “Радіо Свобода” Власдислава Єсипенка, що має подвійне громадянство, узяли під варту за звинуваченням у виготовленні вогнепальної зброї і боєприпасів.
Однак не виключено, що йому закинуть й нові статті: ФСБ вже заявила, що Єсипенко нібито проводив “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”.
Журналістові окупаційна адміністрація призначила “державного захисника” Віолетту Синєглазову, що раніше відстоювала інтереси слідства в інших політично мотивованих справах проти українців. За першої нагоди Єсипенко відмовився від такої “адвокатки”.
Дружина фрілансера Катерина Єсипенко заявила, що її чоловіка змусили давати свідчення під тортурами.

17 березня українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання й арешту в Криму Владислава Єсипенка.

Читайте також:
ЗМІ отримали листи з ув’язнення заарештованого в Криму журналіста Єсипенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна