Виробник шампанського Moёt погодився називати вино “ігристим” для постачання в Росію

 

Французька компанія LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) має намір виконувати на російському ринку підписане президентом РФ Володимиром Путіним рішення, яке всупереч європейським правилам забороняє називати “шампанським” продукцію, вироблену в Шампані.

Як інформує “Європейська правда”, про це йдеться в заяві LVMH, опублікованій у неділю, 4 липня.

Щоби відновити постачання продукції на російський ринок, компанія невдовзі змінить оформлення пляшок, що спрямовуються до РФ, назвавши “ігристим” вином вироблене нею шампанське.

LVMH, що відома своїми лакшері-товарам та орієнтується на ринки, де така продукція особливо затребувана, визнала, що останні законодавчі зміни у Російській Федерації призвели до “дуже тимчасового призупинення постачань” до Росії. Після внесення змін логістичний ланцюжок має відновитися.

Президент РФ Володимир Путін 2 липня підписав указ, який дозволив використання назви “шампанське” лише щодо вироблених у Росії вин та зобов’язав виробників шампанських вин з французького регіону Шампань перейменувати їх продукцію в “ігристе вино”. Ще тоді Moet Hennessy, що виробляє продукцію ТМ Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot та інших зупинив постачання до Росії.

Група виробників французького шампанського обурилася цим новим російським законом.

Комітет шампанського заявив, що закликає дипломатів Франції та Європейського союзу працювати над тим, щоб Росія змінила документ.

Співпрезиденти французької Групи шампанських вин Максим Тубарт та Жан-Марі Барільєр закликали її членів на певний час припинити всі поставки до Росії.

Вони сказали, що назва “шампанське”, що стосується регіону Шампань у Франції, має правовий захист у 120 країнах.

“Комітет шампанського засмучує той факт, що це законодавство не гарантує, що російські споживачі мають чітку і прозору інформацію про походження та характеристики вина”, – йдеться в заяві, яка додає, що закон підірвав два десятиліття переговорів між Росією та Європейським союзом.

На території ЄС на переважній більшості держав європейського континенту, включаючи Україну, діє протилежне правило – “шампанським” можна називати лише продукцію вироблену в Шампані, адже це вважається захищеною географічною назвою. Цю вимогу у Європі досі не визнавали лише РФ та Білорусь.

Читайте також:
У Парижі на відкритті кафе після коронавірусу президент Макрон проголосив тост “За Україну!” ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна