У Парижі на відкритті кафе після коронавірусу президент Макрон проголосив тост “За Україну!” ВІДЕО

 

Президент Франції Еммануель Макрон на святкуванні відкриття терас кафе і ресторанів у Парижі після тривалого локдауну проголосив тост та згадав Україну.

Відео з події в ніч із 21-го на 22 травня оприлюднило посольство Україні у Франції.

Макрон прийшов на терасу до одного з закладів у Парижі, де його пригостили коктейлем. Він підняв келих, сказавши: “Santé!” (скорочено від “à ta santé!”, “за здоров’я!”).

В цей час хтось із натовпу вигукнув українською: “Будьмо!”, на що президент відреагував усмішкою і, піднявши бокал, додав французькою: “À l’Ukraine!” (“За Україну!”).

Як можна було зрозуміти, Макрон знає слово “будьмо” та його українське значення.

У Франції цього тижня почався другий етап скасування коронавірусних обмежень, включаючи відновлення робіт терас у кафе та послаблення комендантської години.
Барам, кафе і ресторанам із 19 травня дозволено відкривати літні майданчики на відкритому повітрі. Проте будуть діяти правила щодо перебування максимум шести осіб за столом. Комендантська година тепер буде починатися на дві години пізніше – з 21:00 – і триватиме до 6-ї ранку.
Всі заклади громадського харчування у Франції з жовтня були закриті або працювали тільки на винос.

При цьому Франція займає перше місце в Європі за числом нових випадків COVID-19 – позавчора їх було 12,8 тис. Україна за цим показником на п’ятому місці.

Читайте також:
За добу в Україні виявили 4,6 тис. нових випадків “ковіду”, вакцинували – 17,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна