Шестеро нардепів пропустили всі засідання Верховної Ради у червні, – КВУ

 

У червні шестеро народних депутатів пропустили всі засідання Верховної Ради.

Про це інформує пресслужба “Комітету виборців України” в понеділок, 5 липня.

“Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України пленарних засідань Верховної Ради у червні 2021 року (…) Шестеро осіб не були зареєстровані на жодному засіданні. Це Віктор Медведчук (“Опозиційна платформа – за життя”), Тарас Козак (“Опозиційна платформа – за життя”), Олесь Довгий (позафракційний), Степан Івахів (“За майбутнє”), Леся Василенко (“Голос”), Вадим Столар (“Опозиційна платформа – за життя”)”, – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що всі пленарні засідання в червні відвідав 291 народний депутат (68% від складу парламенту) із 421.

Також КВУ повідомляє, що двоє народних депутатів були зареєстровані лише на одному пленарному засіданні – Іван Калаур (“Слуга народу”) та Олександр Герега (“За майбутнє”).

Жан Беленюк (“Слуга народу”), Максим Єфімов (“Довіра”), Юрій Солод (“ОПЗЖ”), Олександр Фельдман (“ОПЗЖ”) були зареєстровані лише на двох засіданнях, а Віталій Борт (“ОПЗЖ) та Вадим Рабинович (“ОПЗЖ”) – на трьох засіданнях із одинадцяти.

Офіційні причини відсутності народних депутатів не повідомляються, однак, ймовірно, що відсутність Козака може бути пов’язана з його “переховуванням в Білорусі”, а народної депутатки Василенко – із народженням дитини, про що було повідомлено публічно.

Щодо Віктора Медведчука, то востаннє він був офіційно зареєстрований у Верховній Раді 28 квітня”, – додали у КВУ.

Усього в червні 2021 року відбулося одинадцять пленарних засідань.

За даними КВУ у травні цього ж року всі засідання Ради відвідали 286 народних депутатів.

Читайте також:
У травні понад 20 депутатів Ради не голосували жодного разу, – КВУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна