У травні понад 20 депутатів Ради не голосували жодного разу, – КВУ

 

У травні  2021 року 21 народний депутат жодного разу не взяв участь у голосуванні у Верховній Раді.

Про це в понеділок, 31 травня, інформує Комітет виборців України у фейсбуці.

“За даними КВУ, 21 народний депутат не проголосував жодного разу за місяць. Серед них Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, Ренат Кузьмін, Федір Христенко, Сергій Ларін, Ілля Кива від “Опозиційної платформи – За життя” та Антон Яценко від “Батьківщини”, – йдеться у повідомленні.

У КВУ зазначають, що були офіційно відсутні і, відповідно, не голосували Олександр Абдуллін, Костянтин Бондарєв, Сергій Соболєв (усі з фракції “Батьківщина”), Вікторія Вагнєр, Юлія Гришина, Олександр Куницький, Євгеній Шевченко (усі з фракції партії “Слуга народу”), Степан Івахів (“За майбутнє”), Тарас Козак, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович (усі – з “ОПЗЖ”), позафракційні Юлія Світлична і Євген Яковенко.

Зазначається, що участь у 100% голосувань у ВР взяли лише десять народних депутатів.

За даними КВУ, у травні найактивніше голосували депутати трьох фракцій.

Зокрема, у середньому депутати від “Слуги народу” взяли участь у 85% голосувань, “Європейської солідарності” і “Голосу” – 81%.

Повідомляється, що депутати з групи “Довіра” взяли участь у 73% голосувань. Представники ж інших фракцій голосували значно рідше.

Народні депутати з фракції “Батьківщина” взяли участь в 54% голосувань, групи “За майбутнє” – 52%, “Опозиційної платформи – За життя” – 33%.

“Порівняно з попередніми місяцями у травні кількість депутатів, які не голосували, подвоїлася. Якщо в лютому жодного разу за місяць не голосувало 7 депутатів, а в березні-квітні – по 10 депутатів, то в травні – 21 депутат, що є антирекордом за останній час. Окремі парламентарії фактично безвідповідально ставляться до своїх депутатських обов’язків, систематично ігноруючи голосування Верховної Ради”, – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Всього у травні відбулося шість пленарних засідань Верховної Ради, під час яких проведено 266 голосувань.

Читайте також:
На Волині просять заборонити “ОПЗЖ” та “Партію Шарія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна