Збірна України покидає Євро-2020 після великої поразки англійцям

 

Збірна України припинила виступи на Євро-2020 на стадії чвертьфіналу. Увечері в суботу, 3 липня, підопічні Андрія Шевченка програли збірній Англії – 0:4.

Голи: Гаррі Кейн (4-та і 50-та хвилини), Гаррі Магвайр (46), Джордан Гендерсон (63).

Матч відбувався на “Стадіо Олімпіко” в Римі. “Синьо-жовті” отримали велику підтримку вболівальників на трибунах завдяки представникам української діаспори в Італії.

Склад збірної України: Бущан, Забарний, Кривцов (Циганков, 35), Матвієнко, Караваєв, Сидорчук (Макаренко, 64), Зінченко, Миколенко, Шапаренко, Яремчук, Ярмоленко.
Тренер – Андрій Шевченко.

Збірна України перед матчем з англійцями

Склад збірної Англії: Пікфорд, Шоу (Тріпп’єр, 65), Магвайр, Стоунс, Вокер, Філліпс (Беллінгем, 65), Райс (Гендерсон, 57), Стерлінг (Рашфорд, 65), Маунт, Санчо, Кейн (Калвер-Льюїн, 73).
Тренер – Гарет Саутгейт.

Фаворити-англійці забили швидкий гол, який і визначив подальшу картину протистояння. Українці мусили йти вперед великими силами, й вищий за класом суперник цим користався.

Всі м’ячі у ворота Георгія Бущана влетіли із центральної зони – не встигали наші захисники. При цьому останні три голи прийшли від ударів головою. Три голи – після стандартів.

Фото: УЄФА

Не зіграли перестановки у складі, зроблені Андрієм Шевченком (зокрема переведення Олександра Зінченка в центр). Через ушкодження в заявці не з’явився Руслан Маліновський. До того ж ще в першому таймі зазнав травми Сергій Кривцов, послабилася центральна зона захисту, “синьо-жовті” перейшли до гри в два центрбеки замість двох.

Англія відчутно домінувала на полі, хоча підсумкові статистичні показники засвідчують, що українці боролися гідно.
Володіння м’ячем – 49%:51%, удари – 7:10, удари в площину воріт – 2:6, заблоковані удари – 4:2, сейви воротарів – 2:2, фоли – 10:4, число передач – 605:641.

Збірна Англії залишається єдиною на турнірі, яка досі не пропустила жодного м’яча.

Результати всіх матчів 1/4 фіналу:

Півфінальні пари:
Італія – Іспанія (6 липня),
Англія – Данія 7 липня).

“Сьогодні ми програли, але програли одній із найкращих команд світу. Ми задоволені результатом, бо затрималися на чемпіонаті довше, ніж такі збірні, як Німеччина, Португалія”, – сказав після гри один із лідерів збірної України Андрія Ярмоленко.

Читайте також:
Шевченко прокоментував перемогу збірної над Швецією. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна