“Stronger together”: Таран виступив із заявою з нагоди Дня незалежності США

 

Міністр оборони України Андрій Таран привітав Сполучені Штати Америки із 245-ю річницею незалежності та подякував американським партнерам за всебічну підтримку, надану Україні.

Про це йдеться у зверненні Тарана в неділю, 4 липня, яку поширила пресслужба оборонного відомства.

Міністр нагадав, що США “завжди були стратегічним партнером України з часів здобуття незалежності”.

“Рішуча підтримка з боку США нашої держави проти збройної агресії Російської Федерації допомогла Україні встояти на ногах, а українцям — не дозволити реалізуватися планам кремлівських ідеологів. Протитанкові «Джавеліни», контрбатарейні радари класу AN/TPQ, армійські автівки «Хамві», патрульні катери класу «Айленд» та ще багато іншого озброєння, яке не лише покращило обороноздатність українського війська, а й робить нас взаємосумісними із партнерами з НАТО”, – сказав Таран.

Він процитував слова американського президента Авраама Лінкольна, які назвав пророчими: “Я йду повільно, проте я ніколи не рухаюсь назад».

“Так і Україна просувається до світлого цивілізованого майбутнього, за безпрецедентного сприяння Сполучених Штатів. Я глибоко вдячний американським партнерам за всебічну підтримку, надану Україні. Ми високо цінуємо вклад Сполучених Штатів Америки у стримування збройної агресії Російської Федерації проти України. Захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, США на чолі консолідованої світової спільноти захищає демократичні цінності та трансатлантичну безпеку! Моє персональне вітання дорогому колезі — Міністру оборони США Остіну Ллойду! Stronger together!”, – резюмував Таран.

Читайте також:
Зеленському показали “томагавки” американського есмінця Ross

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна