Зеленському показали “томагавки” американського есмінця Ross

 

Під час робочої поїздки на Одещину президент України Володимир Зеленський відвідав есмінець “Росс” Військо-Морських Сил США, який бере участь у міжнародних навчаннях “Сі Бриз – 2021”.

Главу держави ознайомили з обладнанням та озброєнням судна в неділю, 4 липня.

На борту есмінця президент України поспілкувався з командувачем 6-го флоту Військово-Морських Сил США віце-адміралом Юджином Блеком.

Як передає пресцентр Банкової, Зеленський назвав символічним те, що в один день відзначаються День ВМС України та День Незалежності США, і привітав американський народ з цим надзвичайно важливим святом.

“Я вважаю, що ці дві події пов’язані між собою. Адже сьогодні Україна відстоює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на сході. І ми віримо, що завдяки підтримці наших партнерів, Сполучених Штатів Америки, і на суші, і на воді, і в повітрі зможемо більш упевнено та успішно захищати нашу незалежність”, – зазначив глава держави.

Фото: пресцентр ОПУ

Президент висловив переконання, що наймасштабніші за всю історію навчання “Сі Бриз” цьогоріч “є сигналом того, що Україна не залишається наодинці з російською агресією”.

Зі свого боку віце-адмірал Юджин Блек наголосив, що для американських військових – велика честь вітати на борту есмінця президента країни, яка бореться за свою незалежність.

Він зазначив, що під час навчань відпрацьовується багато елементів для досягнення взаємосумісності, що є дуже важливим для взаємодії українських та американських військових на суші, на морі та в повітрі.

Як інформувала “Новинарня“, 26 червня у Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross. Як відомо, це судно має на озброєнні пускові установки з крилатими ракетами Tomahawk.

Читайте також:
У Sea Breeze спростували чутки про появу американського есмінця Ross біля окупованого Криму.

“Одним залпом може спалити Чорноморський флот РФ”: журналіст показав легендарні Tomahawk на есмінці Ross. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна