“Ми боротимемося за наше море”: що сказав Неїжпапа з нагоди Дня ВМСУ

 

Протягом минулого року до складу вітчизняного флоту поставлено на озброєння протикорабельний ракетний комплекс “Нептун”, на черзі отримання безпілотного літального комплексу “Bayraktar” та ще чимало “амбітних планів”.

Про це заявив у своєму вітальному слові з нагоди дня Військово-морських сил ЗСУ командувач цього виду військ контр-адмірал Олексій Неїжпапа. 

“Ми не стоїмо на місці. Багато чого зроблено за рік. Поставлено на озброєння протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», на черзі отримання безпілотного літального комплексу «Bayraktar», розпочато будівництво корветів для національного флоту типу «Ада». Тривають випробування нових БТР для потреб Морської піхоти та перехід на єдиний тип колісної легкоброньованої техніки «Козак-2», – цитує Неїжпапу його пресслужба.

Він нагадав, що навчальні заклади ВМС освоюють нові напрями підготовки особового складу. Інфраструктура ВМС теж розвивається: триває розбудова штабів, гуртожитків та нових баз ВМС., розвивається водолазна складова національних ВМС.

“Протягом минулого року, починаючи з 2014 року, відремонтовано найбільшу кількість кораблів за всі часи незалежності України. Набуває спроможностей новостворений орган військового управління – флотилія ВМС. Морська піхота з честю виконала покладені на неї обов’язки в зоні проведення ООС”, – наголосив командувач.

“Ми маємо амбітні плани і інструменти їх реалізації. Потрібні час та наполегливість. Україна – морська держава і це дуже важливо для розвитку країни. Всі це розуміють: українці, наші друзі і наші вороги. Але допоки є флот України, допоки є українські військові моряки, ми боротимемося за наше море”, – сказав Неїжпапа.

Контр-адмірал підкреслив, що ВМС рухаються до стратегічних цілей завдяки наполегливій праці особового складу, підтримці і розумінню з боку керівництва країни, наших іноземних партнерів та народу України.

“Флот це, в першу чергу – люди. Флот це – ви. Жодна найдорожча та найскладніша техніка без вас, не варта нічого. Саме тому хочу побажати вам сьогодні міцного тилу, наснаги та вдачі”, – привітав Неїжпапа підлеглих.

Читайте також:
Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна