ДБР повідомило про підозру чиновникам “Кузні на Рибальському” і екскерівництву Міноборони

 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовим особам Міністерства оборони і підприємства “Кузня на Рибальському” у зв’язку з поставками для Збройних сил України військової техніки низької якості.

Про це в п’ятницю, 2 липня, повідомляє пресслужба ДБР.

Як передають у відомстві, голова правління “Кузні на Рибальському” підбурив заступника міністра оборони укласти державний контракт саме з його підприємством. У свою чергу чиновник дав розпорядження керівникам одного з департаментів Міноборони на безперешкодне укладення договору з будівництва катерів саме з “Кузнею на Рибальському”.

Також під час слідства було виявлено інший факт перевищення службових повноважень заступником міністра оборони України та одним із директорів ввіреного йому департаменту.

“Вони допустили закупівлю для потреб збройних сил санітарних автомобілів виробництва підприємства Богдан Моторс, які не відповідають встановленим вимогам та не можуть використовуватися у Збройних силах України”, – йдеться в пресрелізі ДБР.

Злочинними діями колишніх посадових осіб Міноборони державі завдано збитків на суму понад 475 млн гривень.

Наразі повідомлення про підозру отримали заступник міністра оборони України в 2015—2019 роках та двоє директорів департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. Їх дії кваліфіковані за ч.4 ст.426−1 та ч.5 ст. 27, ч.4 ст. 426−1 Кримінального кодексу України.

Також повідомлено про підозру голову правління Кузні на Рибальському, дія якого кваліфіковані за ч.2 ст. 192, ч.4 ст. 27, ч.4 ст. 426−1 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються інші обставини скоєння злочину, а також особи, які причетні до його здійснення.

За словами начальника слідчого відділу ДБР Олега Гриняка, підозрюваним вручені клопотання про утримання під вартою з альтернативою застави в сумі, рівнозначною сумі завданих збитків.

Читайте також:
Міноборони готує позов до “Кузні на Рибальському” через невчасну поставку корабля-розвідника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна