СБУ влаштувала спецоперацію, щоби виманити з РФ підозрювану в організації “референдуму” на Донбасі

 

Служба безпеки України заявила, що розшукала й затримала підозрювану в організації  антиконституційного “референдуму” щодо створення псевдоутворення “ЛНР”.

Про це пресцентр СБУ відзвітував у четвер, 1 липня.

Відомо, що жінка тривалий час переховувалась від правосуддя на території РФ. Втім, завдяки спецоперації, співробітникам СБУ вдалося ініціювати її приїзд на територію України, підозрювану затримано.

Подробиці операції відомство не повідомляє.

“За даними слідства, зловмисниця брала активну участь у підготовці та проведенні у Попасній “референдуму” ‒ очолювала так звану “виборчу комісію”. Після “голосування” зловмисниця забезпечила “підрахунок голосів” та відправлення заповнених “бюлетенів” до Луганська”. – йдеться в повідомленні.

Після звільнення Попасної силами АТО, зловмисниця втекла до РФ і переховувалась там.

Крім того, СБУ заочно повідомила про підозру колишньому депутату міськради Золотого, який у травні 2014 року очолив “виборчу комісію” з проведення псевдореферендуму у місті. Він переховується на окупованій території Луганщини.

Правоохоронці наразі встановили усіх ключових організаторів псевдореферендуму в Попасній та Золотому Луганської області.

Читайте також:
Донецькі сепаратисти хочуть провести повторний референдум про “статус Донбасу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна