День кримськотатарського прапора: на буксирі “Яни Капу” урочисто підняли стяги. ФОТО

 

У суботу, 26 червня, на рейдовому буксирі “Яни Капу” Військово-Морських сил Збройних сил України урочисто підняли стяги з нагоди Дня кримськотатарського прапора.

Про це інформує пресслужба ВМС ЗСУ.

Церемонія розпочалась з виконання Державного Гімну України та Національного гімну кримськотатарського народу.

Захід очолював начальник управління морально-психологічного забезпечення Командування ВМС ЗС України капітан 1-го рангу Андрій Урсол.

Яни Капу прапори 4 Яни Капу прапори 2 Яни Капу прапори 3 Яни Капу прапори 5
<
>

“Вже традиційно, 26 червня на буксирі “Яни Капу”, який названо на честь міста в АР Крим ми піднімаємо Державний прапор України та національний прапор кримськотатарського народу. Цим ми вшановуємо пам’ять жертв депортації та окупації, засвідчуємо повагу до кримських татар, їх боротьби за волю та право жити вільно на своїй землі у складі Української Держави”, – зазначив Урсол.

Серед запрошених гостей були присутні представники кримськотатарської громади Одещини. Її очільниця Мєр’єм Джелілова подякувала військовослужбовцям національного флоту за міцну підтримку кримських татар.

Читайте також:
Під Радою підписали величезний прапор кримських татар, який запустять на півострів. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна