Під Радою підписали величезний прапор кримських татар, який запустять на півострів. ФОТО, ВІДЕО

 

На площі біля Верховної Ради України розгорнули і підписали величезний прапор кримських татар, який невдовзі запустять на повітряних кулях від адмінкордону в бік окупованого півострова.

Як передає кореспондентка “Новинарні“, акція була ініційована кримськими активістами, що наразі проживають в Києві, та відбулася у вівторок, 15 червня. Кожен охочий міг написати на знамені своє послання людям у Криму.

Перше побажання на прапорі написав національний лідер кримських татар, народний депутат від “Європейської солідарності” Мустафа Джемілєв. До підписання долучилися інші нардепи, громадські активісти, пересічні громадяни.

Прапор підписує народна депутатка Яна Зінкевич (“ЄС”). Фото: Ірина Семеняка, “Новинарня

Прапор підписує народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе (“ЄС”). Фото: Ірина Семеняка, “Новинарня

Серед учасників акції – активіст із Криму Володимир Балух (у центрі). Фото: Ірина Семеняка, “Новинарня

Один з організаторів акції Ісмаїл Рамазанов розповів: “Акція приурочена до Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня, і до 30-річчя відновлення діяльності Курултаю кримськотатарського народу”.

За його словами, прапор пошили волонтери з Краматорська, які допомагають українській армії з початку російської агресії. Після київської акції прапор поїде до Львова, де відбудеться аналогічний захід, потім – до Одеси і ще кількох міст.

Учасники акції. Фото: Ірина Семеняка, “Новинарня

“А вже 26 червня буде запуск на кордоні з Кримом. Прапор полине над Кримом як нагадування про те, що кримчан не забули, щоб вони бачили, що ми боремося. Ця боротьба притаманна нашому кримськотатарському народу”, – сказав Рамазанов.

“Попередній наш прапор бачили над окупованим Армянськом, і з тої сторони нам повідомляли, що окупаційна влада намагалася збити його гвинтокрилом. Надалі доля прапора не відома.Ми розуміємо, що цей прапор теж окупанти знищать”, – сказав організатор.

Підтримати акцію під ВР прийшла молодь, в тому числі відомий український тік-токер Данило Гайдамака. “Крим – це Україна ! Про це треба постійно нагадувати, і ми сьогодні принесли цей кримськотатарський стяг, щоб він летів над кримським небом!” – сказав блогер.

Відео:

підготувала: Ірина Семеняка

Читайте також:
На окупований Крим запустили синьо-жовтий прапор України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна