На окупований Крим запустили синьо-жовтий прапор України

 

Українські активісти 28 лютого на адмінкордоні в Херсонській області запустили у бік окупованого Росією Криму прапор України з посланнями для кримчан.

Акція присвячена Дню спротиву окупації Криму, повідомляє видання “Крим.Реалії”.

Один із координаторів акції Ісмаїл Рамазанов розповів, що прапор до цього на кілька днів розмістили в “Кримському домі” в Києві. Всі охочі приходили і писали побажання і звернення до кримчан, які продовжують жити на території півострова.

“Діти писали: “Крим – Україна”, “Крим буде Україна”. До мене зверталися з Туреччини, з Латвії представники нашої діаспори для того, щоб від них теж були підписи на цьому прапорі. Цей прапор буде об’єднувати не тільки кримчан навколо проблем Криму, а й усіх українців. Це надихає нас на подальшу боротьбу за повне звільнення й деокупацію Криму і за звільнення всіх політв’язнів”, – зазначив Ісмаїл Рамазанов.

За його словами, на прапорі свої звернення також написали керівники Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров й Ільмі Умеров.

У вівторок прапор принесли до будівлі Верховної Ради, щоб на ньому могли написати повідомлення і народні депутати.

Прапор розміром 20 на 6 метрів пошила переселенка і волонтерка з Краматорська Оксана Муравльова.

Прапор запустили до Криму на повітряних кулях із Каланчака.

Напередодні українські волонтери розкидали над півостровом, зокрема над містом Армянськ, близько трьох тисяч патріотичних листівок.

26 лютого на адмінкордоні півострова з Херсонською областю також розгорнули український і кримськотатарський прапори.

Читайте також:
“Крим вернеться тоді, коли сильно зміцніє Туреччина”: як у Вінниці відзначили День спротиву окупації АРК. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна