На суходолі, у морі та небі: на Півдні України військові ЗСУ навчалися знищувати морський десант противника. ВІДЕО

 

У Херсонській та Запорізький областях у три етапи пройшли тактико-спеціальні тренування підрозділів, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних сил України.

Про це в середу, 23 червня, інформує пресслужба Командування ОС ЗСУ в фейсбуці.

Військові маневри під загальним керівництвом командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва відбувалися на полігонах бойової підготовки відразу двох областей – Херсонської та Запорізької, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів.

“За задумом, перший етап тренувань наших підрозділів почався з десантування українських “крилатих піхотинців” у Херсонській області. Гелікоптерами підрозділ Десантно-штурмових військ Збройних сил України було швидко доставлено на один із загрозливих напрямків задля утримування противника, що висадився на морське узбережжя”, – розповів генерал Наєв.

Як повідомив командувач, воїни-десантники здійснили висадку посадочним способом. Після цього вийшли до вказаного району, взявши під контроль панівну висоту.

“Водночас екіпажі вертольотів армійської авіації вдосконалили свою льотну підготовку, дії при висадці повітряного десанту, а також взаємодію з командирами десантно-штурмових підрозділів”, – зазначив він

Вже на другому етапі до тренувань залучили важку артилерію і протидесантний резерв зі складу основних сил.

За словами командувача, воїни-артилеристи своєчасно здійснили багатокілометровий марш до району зосередження, провели заходи щодо підготовки стрільби та управління вогнем, а також здійснили вогневе ураження умовного противника.

“Протидесантний резерв провів тренування з відбиття нападу умовного противника. Десантники, вміло зайнявши плацдарм, всіма наявними засобами ураження зупинили наступ вглиб нашої території сил та засобів морської піхоти умовного противника, що висадилася з кораблів на морське узбережжя”, — розповів генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час третього – останнього етапу навчань екіпажі катерної тактичної групи, під прикриттям гелікоптерів армійської авіації, пройшли через заміновану водну ділянку, після чого відбили напад ворожих артилерійських катерів.

Читайте також:
У Чорному морі ВМСУ провели тактичні навчання з виконанням бойових вправ. ФОТО

На Донеччині артилеристи ЗСУ відточують свою майстерність на полігонах. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна