На Донеччині артилеристи ЗСУ відточують свою майстерність на полігонах. ФОТО

 

У Донецькій області підрозділи 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ” виконують вогневі завдання з бойовою стрільбою. У навчаннях беруть участь розрахунки самохідних протитанкових ракетних комплексів “Штурм”, буксируваних протитанкових гармат МТ-12 “Рапіра” та підрозділи гаубичної артилерії.

Про це в суботу, 19 червня, повідомляє АрміяInform.

Розрахунки бойових машин “Штурм” успішно виконали поставлені завдання. Вони здійснили чотири пуски протитанкових керованих ракет і знищили чотири макети броньованої техніки.

Одразу за “Штурмами” вогонь відкрили “Рапіри”. Артилерійські снайпери стріляли з гармати МТ-12 по мішенях напівпрямим наведенням штатними боєприпасами.

Деякі військовослужбовці вперше виконували вогневі завдання.

Попри це, жоден постріл не був витрачений даремно — усі цілі артилеристи знищували першим пострілом.

“Розрахунки з поставленим завданням впоралися добре, усі цілі знищено. Та головне, що воїни здобули досвід використання штатної зброї. І в разі потреби зможуть ефективно діяти на полі бою, знищуючи ворожу техніку”, – розповів командир окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ” полковник Роман Качур.

Також він зазначає, що виконання вогневих завдань з бойовою стрільбою дозволяє досягти злагодженості розрахунків. А навідники переконалися в надійності своєї системи, всіх вузлів та механізмів.

Запорізька січ навчання 2 Запорізька січ навчання 3 Запорізька січ навчання 4 Запорізька січ навчання 5 Запорізька січ навчання 6
<
>
Фото: АрміяInform

“Бойова стрільба заряджає кожного воїна, піднімає бойовий дух, додає впевненості у своїх діях та гордості за те, що він є артилеристом”, – підсумував комбриг.

Вся артилерія українського війська розміщена в районах відведення. Однак бойові злагодження й тренування не припиняються.

Підрозділи постійно відточують нові прийоми та навички, здобуті в боях на Донбасі.

Невдовзі, відповідно до плану бойової підготовки, бойові стрільби штатними боєприпасами на велику дальність здійснюватимуть підрозділи гаубичної артилерії.

Читайте також:
“Морські котики” з 73-го центру вночі відпрацювали десантування в глибокий тил противника


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.