У Чорному морі ВМСУ провели тактичні навчання з виконанням бойових вправ. ФОТО

 

У кількох районах Чорного моря Військово-морські сили Збройних сил України провели тактичні навчання корабельної десантної групи, до яких був залучений дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морська авіація та авіація Повітряних сил.

Як повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ в неділю, 20 червня, навчання проводилося в кілька етапів.

Після приведення корабельної десантної групи у вищу ступінь бойової готовності, було здійснено завантаження особового складу та техніки, вихід з пункту базування, розгортання корабельної десантної групи до районів формування десанту.

“Відпрацювання організації протикатерної оборони українськими військовими здійснювалось з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо.

“Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морськім цілям. До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність та добрий вогневий показник”, – розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

ВМСУ навчання Чорн еморе 1 ВМСУ навчання Чорн еморе 2 ВМСУ навчання Чорне море 3 ВМСУ навчання Чорне море 4 ВМСУ навчання Чорне море 5 ВМСУ навчання Чорне море 6 ВМСУ навчання Чорне море 7 ВМСУ навчання Чорне море 8 ВМСУ навчання Чорне море 9 ВМСУ навчання Чорне море 10 ВМСУ навчання Чорне море 11 ВМСУ навчання Чорне море 12 ВМСУ навчання Чорне море 13 ВМСУ навчання Чорне море 14 ВМСУ навчання Чорне море 15
<
>
Фото: пресслужба ВМС ЗСУ

Він наголосив, що до висвітлення надводної обстановки і передачі інформації на командний пункт корабельної десантної групи залучалися літаки морської авіації.

“Також особливостями цих навчань було те, що ми вперше використовували надувні мішені типу Killer Tomatoes, які використовуються в країнах-членах НАТО”, – додав Федаш.

Зазначається, що до наступного тактичного епізоду “бій за висадку” долучалася бомбоштурмова авіація Повітряних сил, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації.

Висадка морського десанту на необладнане узбережжя була здійснена морським і повітряним способами.

При залученні карабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ що діють на приморському напрямку.

“Тактичне навчання корабельної десантної групи було підготовчим. На ньому відпрацьовувалось злагодження корабельно-катерного складу, а також командного пункту корабельної десантної групи. В цілому екіпажі показали добрий рівень бойової підготовки”, – зазначив Федаш.

Він додав, що завдяки таким навчанням ВМС ЗСУ підтримують належний рівень бойової готовності корабельно-катерного складу до виконання поставлених завдань.

Читайте також:
В Україні успішно випробували БТР-4Е для морпіхів. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.